Linus Fitness

TRÄNING

Seniorträning

Det är aldrig för sent att börja träna! Som senior är det extra viktigt att stärka upp musklerna i kroppen för hållning, hälsa och välbefinnande

Personlig Träning

Som Personlig Tränare (P T) finns jag till för att inspirera och hjälpa dig i din träning, så att du kan prestera bättre och nå dina mål. Vi utgår från dina förutsättningar och behov. Programmen anpassas för dig och vi sätter upp mål och delmål tillsammans. Jag är alltid med under passet, korrigerar och motiverar dig så du får ut full effekt av din träning.

ÅTERHÄMTNING

SPA inkluderat för bästa återhämtning. Efter dina träningspass har du tillgång till Four Gradens SPA, pass på att boka in en massage eller behandling i en av salongerna.

UTOMHUSTRÄNING

Under våren och sommaren anordnar vi utomhusträningar i form av cirkelträning och kondition till mer intensiva Boot Camps och Självförsvarskurser.

 

PERSONLIG TRÄNING

Behovsanalys – Träningsprogram – Kostupplägg – Evaluering – Utveckling

VIKT

Är ditt mål att gå ned eller upp i vikt? Genom att träna hela kroppen (i form av) förbränning och muskeluppbyggnad kommer du långsiktigt nå ditt mål. Processen tar tid och ett långsiktigt engagemang  med tydliga delmål är det enda som fungerar. Tillsammans gör vi det möjligt.

STYRKA

Att bygga styrka och muskelmassa är bland det svåraste du kan göra. Muskler är en färskvara och kräver kontinuerligt underhåll. Att ha en PT vid din sida är det bästa sättet. Jag rättar till och justerar övningarna för maximalt resultat. Allt som oftast behöver du någon som får dig att ge de sista tjugo procenten och det är dessa som ger resultat. 

 KONDITION

Konditionsträning i kombination med styrketräning är ett måste för att inte slita ut kroppen. Genom att stärka upp muskler runt dina leder och samtidigt träna din kondition kommer göra att slitaget minskar och du kommer nå dina mål snabbare.

Vad är innebär det inledande mötet

Samarbetet med en personlig tränare (PT) börjar alltid med en behovsanalys. Du får berätta om vad och hur du har tränat tidigare och om du har några sjukdomar eller skador som påverkar din träning. Du och din PT går även igenom hur din livssituation ser ut, vilka möjligheter du har att träna, vilka resultat du vill uppnå eller vilka mål du vill sätta upp och om du vill inkludera kostrådgivning med uppföljning i din träning för bättre resultat.

Hur ofta du tränar tillsammans med PT är något vi gör upp tillsammans. Inför varje träning planerar din PT ditt träningsprogram och dokumenterar dina resultat så du enkelt kan följa dina framsteg.

Jag är skadad, kan jag träna ändå?

Beroende på var skadan sitter så kan du allt som oftast träna övriga muskelgrupper. Det är bra att träna resten av kroppen och muskler runt skadan för snabbare läkning och rehabilitering.

Vad ska jag ha på mig när jag tränar?

Träna i något du trivs i, något du kan röra dig obehindrat i. Se till att du har ett par bra träningsskor. En bra dämpning är viktigt och ett par skor förlorar sin dämpning med tiden. Ett mjuk steg och mindre stötar genom kroppen minskar slitaget på din kropp. 

Vågar jag äta?

Din kropp behöver energi och näring! Beroende på resultat du vill uppnå kommer din kost variera. Kolhydrater är livsviktiga och kroppens stora energikälla. Kolhydrater som ombildas till glukos används som energi till cellerna och till hjärnan. Det finns mer eller mindre näringsrik och energirik kost. En bra kost minskar skador och bidrar till en snabbare återhämtning och uppbyggnad av kroppen. 

Kan jag vara för gammal för att träna?

Som senior är träning otroligt viktigt. Det borde säga sig själv men nu visar forskning väldigt positiva resultat för träning bland äldre. Muskler måste stärkas upp för balans och stabilitet. Lindring av krämpor och artros. Ju mer du rör dig och underhåller din styrka desto bättre kommer du må. 

HUR BLIR JAG AV MED SMÄRTORNA I RYGGEN?

Ryggsmärtor och ont i ryggen är ett vanligt problem. Ofta orsakat av att vi sitter ner alldeles för mycket. Det kan handla om att du är spänd, svag i  höftböjaren, bål- eller sätesmuskulaturen. Initialt testar vi din flexibilitet och styrka för att ta reda på var problemet sitter. 

Jag vill bli smal

Ett vanligt fel är att dra ned på kosten och börja med någon konstig diet. Öka ditt kost- och energiintaget och börja bygga muskler. När du bygger dina muskler ökar din fettförbränning. Vara inte rädd för att få för stora muskler om du bara vill bli smal, muskler är en färskvara och kräver stor hängivenhet för att växa . Som PT kan jag hjälpa dig med båda delar.

Jag Linus

Många säger att de alltid har tränat och har ett förflutet inom olika idrotter. Jag har också tränat på olika sätt, kampsport, tennis, golf, etc. Men jag har också haft några års uppehåll utan träning. Det var efter denna period jag insåg hur viktig träningen är för ditt välbefinnande. Sedan flera år tillbaka är jag LesMills BodyPump och BodyCombat instruktör på Formtoppen i Höllviken och Skanör. Sveriges bästa gym 2012 och ännu bättre nu. Jag är utbildad Personlig Tränare och har som uppgift att du når dina mål som vi sätter upp tillsammans.

EN NATURLIG DEL

Gör träningen till en naturlig del i din vardag. Med varierad träning blir det naturligt för dig och tillsammans med mig som PT har vi en kontinuerlig dialog med uppföljningar och anpassningar. Om du aldrig tränat med PT tidigare är min rekommendation att börja med tre till fem tillfällen för att känna efter om det är något för dig. Du kan träna själv i veckorna med uppföljningar månadsvis eller flera gånger i veckan.  

Täta tillfällen

Väljer du att träna med PT en eller flera gånger i veckan kommer din prestationsförmåga öka och utvecklas snabbare. 

Uppföljningar

Väljer du att träna själv i veckorna med uppföljningar varannan vecka eller månadsvis kommer det krävas mer disciplin från din egen sida.

PT-Online

Under utveckling och lanseras under 2019. Snart har du möjlighet att träna md mig som PT-online också.

GET FIT

Linus Fitness | PERSONAL TRAINING

FÖRFRÅGAN

JAG VILL BOKA ELLER VETA MER OM

8 + 11 =

BOKNING

Har du gjort din första fri konsultation och behovsanalys kan du boka upp dina pass online. Du bokar genom BokaOnline och Four Gardens SPA.

BOKA DITT PASS ONLINE